sunnuntai 6. joulukuuta 2015

6.12. 2. Adventtisunnuntai

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ SUOMI!


Tänään vietetään 2. Adventtisunnuntaita. Päivässä keskitytään toiseen tulemiseen, lopun aikaan. Latinankielisen nimen, adventus glorificationis, on suomen evl kääntänyt muotoon "Kuninkaasi tulee kunniassa". Tätä odotetaan toivolla ja ilolla.

Kuva: Kirkkovuosikalenteri

Toisen adventin kynttilä edustaa toivoa ja rauhaa. Symbolina on kyyhkynen.


Toinen liekki supattaa:
"Mielenne vain malttakaa.
Nyt ei sovi nahistella,
pipareita pihistellä.
Pian toinen viikko hujahtaa,
muut kaksi oottaa vuoroaan."Minun itsenäisyyspäivän viettoni on muuttunut paljon. Miltei 40 vuoden ajan siihen kuului oleellisena osana Sibeliuksen Finlandian esittäminen. Viulistinurani päätyttyä olen jäänyt kaipaamaan tätä mahtipontista tapahtumaa. Mutta voihan sitä vain kuunnellakin. Vaikka tämän kauniin videon avulla. En löytänyt tietoja musikanteista, eikä tässä ole kuoroa mukana, mutta kuvaus on upeaa!


Aikanaan sain kunnian olla mukana esittämässä Finlandiaa Turun Filharmonikkojen entisen ylikapellimestarin, Hannu Linnun, kanssa. Hänet ja hänen työnsä palkittiin tänään Pro Finlandia -mitalilla. Onnea Hannu tätäkin kautta.

Ja illalla täytyy tietysti katsoa linnan juhlia. Kenellä on kaunein puku, näyttävin kampaus, upein olemus? Kuka puuttuu joukosta, onko tuttuja paikalla? Kuka on illan kuningatar - entä kuningas? Niinpä kohta asetun sohvannurkkaan, otan käsityön käteeni ja poistun itsenäisyyspäivän viettoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti