torstai 17. joulukuuta 2015

17.12. Naulakko, kukkia ja käpypalloja

Noin viikko sitten vietin nimipäiviäni. Muutaman mutkan kautta sain paketin vanhemmiltani. Muhkean sellaisen. Näin joskus keväällä Pinterestissä ihanan naulakon, kommentoin siitä täälläkin. Lähetin siitä kuvan isälleni ja pienen, vienon toiveen, josko minäkin jonkun samantapaisen saisin. Kun rakensin askarteluhuonettani, varasin sille jo oman paikan. Siljan jäljiltä siinä oli pari ruuviakin valmiina. Toki se täytyy kiinnittää asianmukaisesti paikalleen ja tuo yksi ihana pikkuajatelma myös, mutta eikö ole ihana! Ja niin täydellisesti paikkaansa sopiva! Se on tehty minulle niin rakkaan kesämökkimme puista. Nyt minulla on kotona jotain siitä konkreettisesti ympäri vuotta muistuttavaa!


Äitini puolestaan oli virkannut minulle kukkasia. Olen jo pitkään suunnitellut sänkymme yläpuolelle taulua, jossa olisi virkattuja kukkasia, kehyksenkin olin jo hommannut. Kukkia ei enää tarvitse tehdä (en kyllä muista, että olisin tästä aikeesta mitään äidilleni kertonut!), nyt pitää päättää tausta. Ostanko jotain sopivaa kangasta ja kiinnitän kukat siihen lasin alle, vai kirjailenko varsia ja lehtiä kevyesti topattuun pohjaan ja kiinnitän kukat siihen ilman lasia. Ideoita? Keväthommiksi kuitenkin menee.


Lisäksi paketista löytyi blingbling-tähtiä. Ihania 3D-koristeita kultaisina ja hopeisina.

Minä askartelin tällä kertaa käpypalloja. Tyttäreni keräsi koiranulkoilutusreissuillansa minulle kassillisen käpyjä, joista osan kloorivalkaisin. En viitsinyt niitä enempää valkaista, sillä siihen meni aikas paljon myrkyllistä klooria, mutta yhden pallollisen verran tein. Uteliaisuuttani - oli pakko kokeilla miten tuo toimii ja mikä on lopputulos.

Näihin kului

2 styroxpalloa, halk. 10 cm
silkkinauhaa
2 nastaa
ruskeata tussia
kuumaliimaa
käpyjä

Vaaleampaan palloon siis kloorivalkaisin käpyjä. Laitoin ne yön ajaksi vatiin ja klooria niin paljon, että ne peittyivät. Päälle paino, jotta kävyt pysyvät nesteen seassa eivätkä nouse kellumaan. Kuivatin niitä parvekkeella hajun takia (mikä oli aikamoista odottelua, kun kosteusprosentti on miltei koko ajan satasen tienoilla). Mutta lopulta ne kuivuivat. Maalasin styroxpallot ruskeiksi, sillä valkoinen paistaa käpyjen välistä todella rumasti läpi. Kiinnitin niihin nastan ja kuumaliiman avulla nauhat ja sitten vain liimasin käpyjä niin lähekkäin kuin sain. 


Ja luonnollisen värinen versio, josta - täytyy myöntää - pidän itse enemmän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti