perjantai 11. joulukuuta 2015

11.12. Korvatunturia ei voi korvata

Tänään vietetään YK:n kansainvälistä vuorten päivää. Tänä vuonna teemana on tuoda esille vuorilla kasvaneita tai kasvatettuja tuotteita. Yleisesti tarkoituksena on kiinnittää huomio vuoriin, niiden kehittämiseen, asukkaisiin ja monimuotoisuuteen.

Pari sanaa Korvatunturista näin joulun alla lienee siis paikallaan. Faktana se on Lapissa, Suomen ja Venäjän rajalla sijaitseva 483 m korkea tunturi, fiktiona joulupukin koti. Mutta on joulupukki ollut viisas asuinpaikkaansa valitessaan. Sinne ei näet ihan noin vain pääse. Se sijaitsee rajavyöhykkeellä, joten alueella liikkumiseen tarvitaan lupa. Vuoren kolme korvaa takaavat sen, että kaikki lahjatoiveet varmasti menevät perille. Ja sijainti sen, että joulupukki ja -muori tonttuineen saavat työrauhan. Siis todella ihanteellinen ratkaisu.


Päätinpä minäkin auttaa joulupukkia hieman urakassaan ja tein ison satsin sekä joulusaippuoita että sinappia tuolla jo aiemmin syksyllä valitsemallani ohjeella. Saippuoita teimme taas valmiiseen Crystalin massaan, tällä kertaa kirkkaaseen. Näihin lisäsin hunajaa, karpalojauhetta, sinapinsiemeniä ja Satsuma & spice -tuoksuöljyä.


ja tietty lappusen...


Sinappia teimme kolminkertaisen satsin, joten saimme purkkeja aikaiseksi 13 + rapiat. Etiketit, kannet kakkupapereista, narusta ja olkikoristeista. Osa näistä on kuvan ottohetkellä jo maailmalla, mm. vanhemmillani, jotka taas pakenevat jouluhössötyksiä ulkomaille. Mutta maistuvaa joulua kaikille! Ja äidille ja isälle ¡Buen viaje!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti