torstai 10. joulukuuta 2015

10.12. Ihmisoikeuksia ja lautasliinoja

YK:n peruskirja (1945) ja yleismaailmallinen ihmisoikeuksien julistus (1948) laadittiin toisen maailmansodan jälkeen. Sodan tapahtumat olivat synnyttäneet tarpeen laatia kansainvälisesti sitovia sopimuksia, joilla rauhaa ja turvallisuutta pyrittäisiin takaamaan.

Ihmisoikeudet ovat yleismaailmallisia. Ne kuuluvat samanlaisina kaikille maailman ihmisille ja ovat voimassa kaikkialla. Ne ovat perustavia ja luovuttamattomia - edes henkilö itse ei voi luopua niistä. Ne pyrkivät turvaamaan jokaiselle ihmisarvoisen elämän, perustoimeentulon sekä takaamaan yhteiskunnalliset osallistumismahdollisuudet.

Suuria tavoitteita. Näihin liittyy paljon muitakin, pienempiä ja alueellisia sopimuksia. Lisäinfoa löytyy esim. Ihmisoikeudet.net, Amnesty Internationalin ja Suomen YK-liiton sivuilta

Mutta lautasliinoihin. Juhlapöytiin on aina kiva saada jotain ekstranäyttävyyttä, eikä joulunaika tee siihen poikkeusta. Ajattelin antaa muutaman vinkin erilaisiin vaihtoehtoihin, joilla lautasliinoja voi hyödyntää osana pöydän koristelua. Nimeä klikkaamalla löytyy youtuben video siitä, miten tuo tehtiin. Omat mallini on tehty 40x40 cm kokoisista serveteistä.

Ja netistähän löytyy lisää vaikka mitä. Mutta eiköhän noillakin jo alkuun pääse. Taitteluiloa ja kauniita kattauksia omaan joulupöytään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti