torstai 3. joulukuuta 2015

3.12. Palloja

Tänään vietetään tee lahja -päivää. Tämän voisi ottaa kehotuksena kaupallistunutta joulunviettoa kohtaan. Mutta ainakin minulle se sopii mitä mainioimmin. Itse tehty lahja on minulle henkilökohtaisempi ja arvokkaampi kuin kaupasta ostettu. Ensinnäkin lahjan tekeminen. Tekemisen aikana miettii saajaa, yhteisiä muistoja ja hetkiä. Lahjaa näpertäessään siihen vuodattuu tunteita, rakkautta ja lämpöä.

Me olemme tyttöjen kanssa haaveilleet pitkään sellaisista kynttiläsarjoista, joissa on päissä palloja. Ne ovat vaan niin tuhottoman arvokkaita. Tai sitten niissä on jotain muuta mikä ei kolahda; pituus, pallojen väri, johdon väri, paristokäyttöisyys... Niinpä päätimme Elisan kanssa olla näppäriä tyttöjä ja pyöräyttää sellaiset itse. Haimme kaupasta...


Eri värisiä paperinaruja
Vesi-ilmapalloja
Liimaa
Ledejä
Jos myytävänä olisi ollut hermoja, olisimme voineet ottaa niitäkin varastoon.

Leikkasimme naruvyyhdeistä suunnilleen saman mittaisia pitkiä pätkiä, kerimme ne pikkukeriksi, laimensimme liiman fifty-fifty ja aloitimme sotkemisen. Todellakin sotkemisen, sillä vaikka olimme vuoranneet työpöytämme sanomalehdillä, tuntui siltä, että joka paikka oli aivan liimassa. Niin me itse, kuin lattia ja pöytäkin. Mutta valmista tuli. Työ ei loppujen lopuksi ollut valtaisa, vaikka yhteensä 100 palloa teimmekin.

Silja sai beessit, kultalangalla koristellut pallot.


Elisa valkoiset, hopealangalla koristellut


Meidän olkkariin jäi valkoiset, kultalangalla koristellut sekä punaiset pallot, joista olikin kuva tuossa ylempänä - ja minun käsityö- ja askarteluparatiisiini teimme kokeeksi pallot langasta. Käytimme Teeteen paljettilankaa. Se oli huomattavasti hankalampaa kuin paperinarun pyörittäminen. Mutta kun keksimme vaihtaa tekniikan sellaiseksi, että toinen kerii lankaa pallon ympärille ja toinen syöttää sitä liimaan alkoi homma sujua. Paljetit nimittän takertuivat toisiinsa ja sotku liima-astiassa oli valmis. Näistä tuli hauraita, mutta kauniita. Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen, ja suunnittelen jo uusien tekemistä kevääksi, pääsiäiseksi?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti