Nunnilta opittu sukkientekotaito pelasti kaupungin pahimmilta lamavuosilta. Sukkia neuloivat niin miehet kuin naiset. Ne olivat polvimittaisia, pääasiassa pellavasta tehtyjä ja väritykseltään ne olivat valkoisia tai sinivalkoisia. Sukkia kudottiin parinsadan asukkaan kaupungissa jopa 20.000 paria vuodessa. Raatimies tarkasti sukat, löi niihin leiman, ja ne olivat valmiita matkaamaan maailmalle. Kotimaan lisäksi sukkia vietiin Ruotsiin, Keski-Eurooppaan, Baltian maihin ja Venäjälle.
Että hyvää Pirkon ja Birgitanpäivää kaikille neulojille - ja miksei muillekin =)
Isäni täytti eilen vuosia. Kerroinkin viime postauksessani lähettäneeni Helsinkiin paketin. Siinä paketissa oli myös synttärilahja. Törmäsin näihin tossuihin Ravelryssä ja minulle ne suorastaan huusivat haluavansa täytteekseen isäni jalat. Tossuihin on olemassa sekä neulottu että virkattu ohje. Valitsin tällä kertaa neulottavan. Laatikoistani löytyi Novitan Isoveli-lankaa ja kun uutuusvärinä markkinoille tuli tänä syksynä meleerattu vihreä, sain projektin käyntiin.
Sukkien pohjiin tein liukuesteet Schachenmayrin Regian ABS Latexin avulla. Eihän se millään sopisi, että isäni liukastuisi esim. portaissa minun tekemissäni tossuissa. Vinkki: kokoa voi hienosäätää sillä, kuinka kippurat tossujen kärjistä tekee. Onnea isälle tätäkin kautta - ensi vuonna juhlitaan sitten pyöreitä!
Osallistuin Novitan ja Yhteishyvän järjestämään huivikilpailuun. En päässyt mukaan kärkikymmenikköön, mutta ei se mitään. Enemmänkin ihastuin kilpailussa siihen, että kaikki siihen osallistuneet työt huutokaupataan Tampereen Suomen Kädentaidot -messuilla Naisten Linjan hyväksi. Tällainen huivi on nyt sitten mukana tukemassa työtä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Lankana oli Novitan Usva.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti