keskiviikko 3. elokuuta 2016

Vesimeloni

Mikä herkku. Ympäri maapallon tunnettu, varsinkin kuumalla niin hyvä ja ravitseva. Monikäyttöinen, arvostettu. Tänään juhlapäiväänsä koko maailmassa viettävä, USA:ssa koko heinäkuu on kansallinen vesimelonikuu. Nimensä veroinen, kurkkujen ja kurpitsojen sukulainen. Myydään ainakin Brasiliassa kadunkulmissa jättimäisissä koriverkoissa, teiden varsilla suoraan auton peräkontista. Ihana, mehukas ja terveellinen vesimeloni. Kaunis myös keittiön käyttöesineessä, patalapussa. Idean sain täältä, lankana Drops'n Paris, koukku 4. Riittäisi yksipuolisenakin estämään näppien palamisen, mutta kun en virkannut siemeniä työn edetessä, tuli siitä siistimpi kaksipuolisena.



Vesimelonista oivan helleruoan tekee sen runsas vesipitoisuus. Lisäksi siinä on paljon kuitua, lykopeenia, kaliumia, A-, B6- ja C-vitamiineja ja erilaisia aminohappoja. Vesimelonista kannattaa syödä myös siemenet.



Tällä ihanuudella kerrotaan olevan valtavasti myös muita hyödyllisiä ominaisuuksia. Sen mehu auttaa lihaksia palautumaan urheilun jälkeen, sen syönti nuorentaa ihoa ja ehkäisee aivoinfarktin riskiä (lykopeeni). Lisäksi runsas L-sitrulliini-aminohapon ja kaliumin yhdistelmä auttaa alentamaan verenpainetta. Miehillä kaikki nämä yhdessä ehkäisevät myös eturauhassyövän riskiä ja joidenkin tutkimusten mukaan toimivat suurina annoksina viagran lailla.


Kokonaista vesimelonia kannattaa säilyttää huoneenlämmössä,leikattua jääkaapissa. Helppo ja kätevä tapa on leikata melonista tikkuja (puolikas meloni siivuiksi, kääntö 90° ja taas siivuiksi), laittaa ne rasiaan tai tuorekelmun alle ja jääkaappiin. Siitä on helppo napsaista terveellinen, vähäkalorinen, makea ja viilentävä herkkupala. Meloni sopii hyvin moniin salaatteihin ja siitä on helppo leikata pienillä piparkakkumuoteilla myös silmäniloa tuovia palasia. Se on mukava lisä smootheihin. Tikku kuorelliseen viipaleeseen ja pakastimeen - mehujää on valmis. Grillattuna pihvin lisäkkeeksi. koverrettuna salaattikulhoksi, toisinpäin käännettynä tikullisten coctail-palojen tarjoiluun. Ruokataideteoksen pohjaksi - ja miljoona muuta käyttötapaa. Ihana, mehukas vesimeloni.


2 kommenttia:

  1. Olipas ihan vesi melonin näköinen.
    Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista