lauantai 12. maaliskuuta 2016

Kevät tulee

Nyt on selkeästi tullut kevät. Linnut laulavat ihanasti ja kissat menevät kirjaimellisesti pitkin seiniä. Aamuisin on valoisaa, illalla kynttiläpimeys saavutetaan vasta kuuden, seitsemän aikaan. Ensi viikoksi on luvattu jo 10° lämpötiloja.

Tänään vietetään istuta kukka -päivää. No, minulla ei ole puutarhaa ja parvekekasvien aika ei ole vielä, mutta huonekasvit! Ihanteellinen mullanvaihtoaika on helmi-maaliskuussa joten tuumasta toimeen. Olemme tänään lähdössä tyttäreni kanssa kissanhiekkaostoksille, joten niitä kun kantaa selkä vääränä, niin kai siihen mukaan muutama multa- ja lecasorasäkki mahtuu. Tietääpähän sitten huomenna ainakin kantaneensa.


Miehelläkin on tulossa kaksi vapaapäivää. Tiedossa siis kevätsiivousta. Verhojen vaihtoa, mahd. ikkunanpesua jos sää sallii. Täytyykin valmistautua ja tehdä aineita riittävästi valmiiksi. Yleispesuaineen ohjeen löydät aiemmasta postauksestani. Ikkunanpesuaineen olen valmistanut lisäämällä suihkupulloon vettä ja lorauksen astianpesuainetta ja etikkaa.

Muuten minäkin rupean jo heräämään siitä väsymyksen koomasta, jossa olen puolitoista kuukautta viettänyt. Tunnen useimpina aamuina itseni levänneeksi ja energisyyteni on palaamassa. En enää useimmiten edes muista sairastavani syöpää ja luontainen uteliaisuuteni ja mielenkiintoni asioita kohtaan on taas nostamassa päätään.

Kummipoikani vietti syntymäpäiviään, hänkin saavutti maagisen 21 ikävuoden rajapyykin. Lahjusta en kuitenkaan vielä voi esitellä, sillä se odottaa noutoa isännän työpaikalla. Naistenpäivä meni minulta ohi, kuten useimpina vuosina. Joka päivä naistepäivä, miestenpäivä, lastenpäivä, ukkien ja mummien päivä, ystävänpäivä - eikös vain. Sain mieheltäni kuitenkin kaksi mansikkaleivosta. Kumpikin tyttäreni söi yhden.


Olen myös edennyt Helmetin lukuhaasteessa. Sain päätökseen Paavo Nurmesta kertovan kirjan, Karo Hämäläisen Yksin. Kirja oli mielestäni loistavasti kirjoitettu, mielenkiintoinen ja koukuttava. Haasteessa sen voi sijoittaa useampiinkin kohteisiin, kuten olympialaisista kertova kirja, elämänkerta tai muistelmateos, suomalaisesta miehestä kertova kirja. Suosittelen kirjaa lämpimästi! Nyt työn alla on 1700-luvulla kirjoitettu kirja, johon valitsin Daniel Defoen Moll Flandersin.

Käsityörintamallakin on vilkasta. Työn alla on taas monia asioita. Tilkkupeittoa vauvalle, vaunuhelistintä, kukkasukkaa by Niina Laitinen desings, Siskorusettisukkaa, ryijyä... Niistä enemmän kun valmista tulee. Nyt olohuoneen sohvanpäällinen näyttää tältä... Toivottavasti saan vauvan tarvikkeet nopeasti valmiiksi, sillä lähtö synnärille alkaa olla hyvinkin ajankohtaista ♥


2 kommenttia:

  1. Ihania kevätpuuhia, huomaan itsekin että olen paljon aktiivisempi näinä aikoina, ja kovin samanlaisia harrastuksia täälläkin on aina Helmetin lukuhaastetta myöten. Kiitos olympialaisiin liittyvästä kirjavinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli mielestäni todella mielenkiintoisesti rakennettu ja kirjoitettu teos. Ja kevätpuuhat... elämää, uusiutumista, kasvua - mikä ihana vuodenaika!

      Poista