keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Kellokeskiviikko

on saanut nimensä siitä, kun karjan kaulaan ripustettiin jälleen talven jäljiltä kellot. Lämpiminä keväinä ne pääsivätkin sitten jo laiduntamaan. Tämä on kuitenkin ristiriidassa hiljaisen viikon muiden kelloasioiden kanssa. Hiljaisen viikon aikana eivät urut soineet, eivätkä kirkonkellot kumahdelleet. Kellojen kielet oikein sidottiin kiinni, jotta vahinkoja ei tapahtuisi. SKS:n arkistoista löytyy mainintoja siitä, että karjan kellot olisi otettu esille ja "suolattu" tulevan kesän käyttöä varten. Lieköhän siis kyseessä jälleen kerran yleistyksestä tullut "tieto".


Uskontapahtumissa on tänään ollut meluisa päivä. Pilates ei olisi tuomiota Jeesukselle halunnut langettaa, mutta huutoäänestyksellä edustanut kansa ylipappeineen ja hallitusmiehineen sai lopulta tahtonsa läpi ja hänet tuomittiin. Vapaudesta pääsi nauttimaan murhamies, Barabbas.

Kuva: Kirkkovuosikalenteri

Minä olen täksi pääsiäiseksi tehnyt itse tyttöjen suurta herkkua, mämmiä. Elämäni ensimmäistä kertaa. Tein sitä pitkään ja hartaasti, ohjeen löysin maku-sivustolta. Lopputulos jännittää tosi paljon. Nyt ne ovat viileässä tekeytymässä, mutta huomenna saadaan jo maistaa ja toivottavasti se maistuu. Sitä nimittäin tuli 3 isoa vuoallista. Saisivat tytöt sitten viedä koteihinsakin yhdet ja herkutella avokkeidensa kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti