lauantai 7. marraskuuta 2015

Sukkia, sukkia

Kamala  flunssa ollut jo pari viikkoa. Olenkin sairastanut 3 ison jojoba-balsam nenäliinapaketin kanssa sohvannurkassa vanhoja Downtown Abbeyn jaksoja katsellen ja niiskuttaen. Mutta sukkia syntyi. Nyt tuli kiintiö tätä lajia taas hetkeksi täyteen.


Ensimmäisenä tein ihan perussukat mieheni kaverille, joka ihanana ihmisenä auttaa meitä toimimalla kuskina aina silloin tällöin kun emme bussilla pärjää. Oma automme odottaa hinausta romuttamolle, enkä ole nyt sairauden aikana saanut aikaiseksi etsiä uutta. Ensi vuonna...

Palatessamme voitokkaalta Naantalin sukkakilpailujen palkintojenjakoreissulta kysäisin häneltä, josko hän haluaisi neulomani sukat ekstrakiitokseksi näistä kuskaamisista. Pienen harkinnan jälkeen, velmu ilme kasvoillaan, hän totesi sen olevan hyvä idea. Samaan syssyyn tuli toiveita: 15 cm pitkä resorivarsi, ohut perussukka joka menee mukavasti kenkään ym. Kysäisin vielä, pitääkö hän sukkia paljaissa jaloissa ja saatuani myöntävän vastauksen tiesin tulevani tekemään ne Austermannin Step -langasta, siitä missä on mukana aloe veraa ja jojobaöljyä. 


Siispä kaivoin uudesta, ihanasta sukkapuikkosetistäni 2,5 mm puikot ja aloitin urakan. Monta, monta kerrosta myöhemmin pääsin päättelemään. Voi noita miesten jalkoja...


Tänään serkkuni ja hänen vaimonsa viettävät 100-vuotisjuhliaan. Valitettavasti en itse tämän flunssan takia pääse paikalle, mutta onneksi kummipoikani kävi noutamassa paketit ja vie ne juhlakaluille. Kysyin serkkuni vaimolta, kaasoltani, mitä voisin serkulleni lahjaksi tehdä. "Villasukat", tuli kuin tykin suusta. Selvä se sitten. Serkkuni on aina rakastanut moottoriurheilua ja nykyään hänellä on ranskanpastillinvioletti letukka, jolla hän osallistuu kiihdytysajoihin. Siinäpä aihetta sukkiin.


Logon tein silmukoita jäljentäen, käytin reunoihin mustaa kimallekarvalankaa ja keskustaan kullanhohtoista, molemmat löytyvät Katia-lankojen valikoimista. Oikean violetin sävyn löysin Dropsin Baby Merinosta, muuten sukat ovat Nallea. Puikot 3.


Vaimollensa olin suunnitellut muuta, mutta sitten päätin tehdä hänellekin sukat. Pöllöistä pitävälle pöllösukat. Lankana Nallea ja taas 3 mm puikot.


Pöllöparien väleissä olevat köynnöskuviot jatkoin alas kantapäähän ja päälipuolella varpaankärkiin. Siksi minulle epätyypillinen tasainen kärki.Huomenna on isänpäivä. Nämä sukat kudoin jo jokin aika sitten, mutta ne ovat odottaneet tätä hetkeä. Nämä olivat ihkaensimmäiset pyöröpuikoilla 2 sukkaa samanaikaisesti -tekniikalla neulomani sukat. En halunnut mukaan enempää lankakeriä - varren raidoissa oli ihan tarpeeksi - joten kehitin tuollaisen kohokuvion. Lankana oli Gjestalin Jannea, uusi tuttavuus. Aika tukeva lanka sukkiin, mutta hyvä opettelulanka uudelle tekniikalle. Tulinpa samalla tehneeksi ensimmäiset tiimalasikantapäänikin. Varren lyhyys johtuu mieheni toiveista, hän jaksaa aina ihmetellä, miksi villasukissa pitää olla niin pitkät varret =)
Välipalana kaikkien näiden kanoottien tekemisen ohessa neuloin tulevalle lapsenlapselleni sukat ja tumput. Koko on ensi talvea ajatellen 6-9 kk ja lankana Dropsin Merino Extra Fine. Ohjeet löytyvät Dropsin sivuilta, sukat ja lapaset.


Nyt taidan jatkaa huivien parissa, pienimuotoinen sukkamaratonini päättyi nyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti