keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Mandala Madness nro 1

Nyt olen kesän osittaisen some-paussini pitänyt ja voin taas jatkaa uudella, vehreällä tarmolla. Sain kuin sainkin yhden Mandala madnesseistäni valmiiksi ihan ajallaan. Tämä on tulossa pikkuprinssini kotiin, eli siis vanhemmalle tyttärelleni. Pingoitukseen asti se ei vielä ole ehtinyt, kun pohdin sitä, käyttäisinkö rautoja vai neuloja. Luulen kyllä päätyväni neuloihin, sillä reuna on senverran tiukka, että rautojen pujottaminen on vaikeaa. Mutta toisaalta rautojen kanssa tulisi niin siisti lopputulos. Joka tapauksessa se menee yötöiksi, sillä tässä jatkuvassa helteessä kaikki vähänkin fyysisyyttä vaativa tekeminen aiheuttaa minussa valtaisan suihkulähde-efektin.


Siinä se nyt on. Lankana minulla oli Dropsin Baby merino, koukkuna 3,5 mm. Mandalan halkaisijaksi tuli (ennen pingotusta) n. 120 cm. Kissa tykkää loikoilla sen päällä - vai liekö ihanaa kun se ei enää ole mamin sylissä hänen sijastaan... Kaksi vielä kesken, nuorimmaiselle ja minulle itselleni. Mutta niiden kanssa en pidä kiirettä.

Rempatessamme työhuonetta löysin rakkaan rintasyöpään
 menehtyneen ystävättäreni tekemän ja minulle lahjoittaman taulun.
Se pääsi pienen paussin jälkeen seinälle ja sai kaverikseen...

Tällä viikolla vietetään naistenviikkoa. Tämä pelkästään naistennimiä sisältävä 7 päiväinen ajanjakso alkoi muotoutua keskiajalla kun huomattiin, että kahden naispyhimyksen - Pyhän Maria Magdalenan ja Kristina-neitsyen - nimet osuivat hyvin lähekkäin toisiaan. Vähitellen kun nimipäiväkalentereita alettiin tehdä, syntyi viikosta naistenviikko.

... nuorimmaiseni minulle lahjoittaman aforismin.

Aiemmin nimipäiviä oli vietetty kirkon pyhimysten mukaan. Niinpä tämän päivän pyhimys, Elias, sai väistyä. Vuonna 1929 se siirrettiin vielä nykyiselle paikalleen 9.4. Elias Lönnrotin syntymäpäivän kunniaksi. Mutta näin keskellä naistenviikkoa silti juhlitaan miestä. Varsinkin ortodoksien keskuudessa tämä on hyvin suuri juhla. Ilomantsissa Ilja Tisbetiläisen praasniekkaa vietetään kaksipäiväisenä tapahtumana.


Lopuksi vinkki kaikille askarteluun ja käsitöihin hurahtaneille. Raisiossa, ihan Turun kupeessa on mieletön käsityö- ja taideparatiisi Machia Design. Siellä on koko naistenviikon ajan tapahtumia. Ohjelmassa on mm. tappikangaspuita, mosaiikkeja ja kankaanpainantaa. Sinne sankoin joukoin ihastelemaan ja oppimaan uutta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti