torstai 21. tammikuuta 2016

Ryijyilyä ja kirjahaastetta

Mulla on nyt keskittymiskyky aivan nollassa. Huomenna on labrat ja maanantaina saan tietää tehosiko syöpähoidot vai ei. Sen jälkeen saan vielä toiselta lääkäriltä tietää, joudutaanko tuon poistetun rinnan kohta leikkaamaan vielä kolmannen kerran - se kun vieläkin kerää itseensä nestettä. Voitte siis kuvitella kuinka pistoksissani täällä olen.

Olen kuitenkin saanut jotain aikaiseksi. Reilu viikko sitten sain valmiiksi vuosikausiksi kaapin perukoille unohtuneen ryijyn. Lupasin sen esikoiselleni rippilahjaksi. Se oli siis todellakin unohtunut, mutta nyt Elisa saa sen seinälleen ennen esikoisensa syntymää. Elisahan muutti minun naapurirappuun vuodenvaihteessa. Aivan fantastista! Lastakin ajatellen kun mumma on ihan liki. On niin paljon ihania asioita tulossa, että sitäkin varten niin toivon taudin kaikonneen!


Minulla ei ole kangaspuita, joten tein tämänkin ryijyn ommellen. Kuten edellisenkin. Ja sen seuraavan, jonka paketin löysin myös unohtuneena ja avaamattomana.  Mutta se on vielä kesken. Mieheni pomo valmisti näihin molempiin tukevat puurimat ripustusta varten. Tämä Elisan ryijy on Maarit Hirvosen suunnittelema Vuokot ja sitä saa ainakin Ryijypalvelusta.

Laitetaanpa tähän kohtaan kuva kirjanmerkkienkelikasasta, jotka virkkasin ystävättärelleni joulun alla. Hän antoi näitä lahjaksi omille ystävilleen. Hän kävi itse täällä valitsemassa värit niin lankaan kuin helmiinkin. Mottona oli, että nyt tarvitaan väriä elämään!


Otan tänä vuonna osaa Helmetin lukuhaasteeseen. Siinä on 50 kohdan lista, jonka perusteella kirjoja valitaan ja luetaan. Haasteella on myös omat fb-sivut, josta saa paljon kirjavinkkejä. Ryijyä tehdessä ei oikein voi katsella telkkaria. Niinpä keksin "hyötykäyttää" ompelemiseen menevän ajan kuuntelemalla äänikirjoja. Niitä on vaskikirjastoissa runsaasti, joten ainakin muutaman kohdan saan varmasti täytettyä tälläkin keinoin.

Olen nyt kuunnellut Sophie Kinsellan Kevytkenkäisen kummituksen ja parasta aikaa kuuntelen Agatha Christien Paddingtonista 16.50. Lukemalla lukenut olen Minna Lindgrenin Ehtoolehtotrilogian kaksi viimeistä osaa ja vieressäni aloitettuna on Rauli Virtasen Reissukirja. Näillä olen saanut rastitetuksi jo 12 kohtaa. Ajattelin kyllä lukea kaikkiin 50 haasteeseen oman kirjansa. Loppujen lopuksi sitten katson, mikä kirja mihinkin kohtaan päätyy. Mutta oikeastaan syy siihen, miksi lähdin tähän haasteeseen mukaan on se, että tulen lukeneeksi kirjoja myös oman mukavuusalueen ulkopuolelta ja näin laajennettua lukukokemuksiani. Suosittelen lämpimästi!


Helmetin lukuhaasteesta 2016 on tehty myös lapsille suunnattu versio. Olisiko tässä koko perheelle yksi uusi yhteinen juttu tälle vuodelle? Lukeminen kannattaa aina!


2 kommenttia:

  1. Todella kaunis ryijy! Minäkin osallistun Helmetin lukuhaasteeseen ja teen sitä niin että ruksin kaikki kohdat joihin kirja sopii. Ajattelin että sillä tavalla saan vuoden lopussa hauskan analyysin minkälaisiin kirjoihin oma lukeminen painottuu. Toivon sinulle paljon tsemppiä ja voimia lääkärintarkastuksiin, ja että saisit puhtaat paperit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen tosiaan ollut nyt ihan helpotuksen sumussa. Niin kuin koko perhe. Päässä vilisee nyt kaikenmoista. Vaikka kuinka yritti asennoitua ym. mutta nyt kun on varmuus, uskaltaa katsella tulevaisuutta vielä uteliaammin silmin.

      Poista