sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Kettusetti vastasyntyneelle

Silmukan ytimestä aloitti tämän vuoden mieluisalla haasteella. Aiheena oli Kettu. Olin jo pitkään suunnitellut neulovani jotain aivan vastasyntyneelle. Onhan se kiva, ettei kaikkien vaatteiden koot ala 60 ylöspäin. Googlettelin hieman ja kun näin kuvan supersöpöstä Muumurulaisten suunnittelemasta kaulahuivista se oli siinä. Jonkinlaista ohjeentynkääkin siihen löysin, mutta koska halusin neuloa nimenomaan vastasyntyneelle, oli ohjetta sovellettava.

Löysin ihanan pehmeää ja väreihin täysin sopivaa lankaa Dropsilta. 50/50 villaa ja puuvillaa sisältävää Cotton merinoa. Juuri sopiva seos kevätvauvalle. Lämmintä, mutta ei liian lämmintä. Puikkoina oli 3,5 mm sukkikset. Nälkä kasvoi syödessä ja niinpä alunperin huiviksi tarkoittamasta työstä tulikin koko setti myssyineen, sukkineen ja tumppuineen.


Aloitin siis huivista. Loin 2 silmukkaa ja levensin aina joka puikon 1. silmukan jälkeen. Vaihdoin ruskeaan ja vähän ennen hännänpäätä kudoin resoria. Poimin aloituksesta 2 silmukkaa, levensin kuten alussa. Kun olin päässyt samaan leveyteen, neuloin vain puolet silmukoista kaventaen 1. silmukan joka rivin lopussa. Ja toinen korva samoin. Ompelin pään puoliskot korvien alta kiinni niin, että siihen jää tunneli, josta voi vetää hännänpään läpi. Viiksistä olen vielä epävarma jäävätkö ne, silmät tein silmukoita jäljentäen.


Myssyn tein ihan perusohjeella. Loin 32 s ja neuloin 14-14-7-7-14-14 kerroksilla siksakmyssyn.  Etuläppään etuosan valkoisella, takaosan ruskealla. Nyörit tein neljän koukun nyörinukella. Korvia varten poimin silmukat valkoisen osan takareunasta. Viiksistä en tässäkään tiedä...


Tumppuja varten loin 24 silmukkaa. Koska sekä huivi että myssy olivat ainaoikeinneuletta tein varteen 8 nurjan kerroksen pätkän samalla lailla istuttaakseni ne paremmin settiin kuuuvaksi. Resorin ajaksi kavensin silmukkamäärän 20. Sileää neuletta, pari kerrosta ennen kärkikavennuksia vaihdoin valkoiseen lankaan. Toisella kerroksella ennen kavennuksia kudoin kämmenen selkäpuolen silmukat nurjaa, jotta siitä olisi helpompaa poimia silmukat korvia varten.


Sukkia varten loin 28 silmukkaa ja tein ne samalla tavalla kuin lapaset. Kantapään jälkeen kavensin silmukoita joka toisella kerroksella, kunnes jäljelle jäi 24 s. 


Ja näistä söpöyksistä saamme siis kiittää Silmukan ytimestä -haasteen emäntiä Siniä ja Maijaa. Monta hauskaa ideaa olen jo tämän haasteen avulla toteuttanut, odotan innolla sitä, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Nyt ei enää puutu kuin se vastasyntynyt lapsenlapsi. No, pari kuukautta enää...

2 kommenttia: