perjantai 1. tammikuuta 2016

Bach: Jouluoratorio IV-VI

Elämäni tilkkutäkin joululoma on nyt päättynyt. Jatkamme siitä mihin jäätiin. Tulevasta vuodesta en vielä tiedä mitään, mutta elämähän on yllätyksiä täynnä. Ainakin on luvassa rakkautta, käsitöitä, diy kosmetiikaa, ruokaa... oikeastaan miltei kaiken tulevan voi jakaa diy-kirjainten alle. Mutta haluan toivottaa teille kaikille tämän niin kuin fb-seinällänikin ilmoitin...

Ihanaa, rakkauden- ja ilontäyteistä, kaunista ja hyvää terveyttä täynnä olevaa värikästä uutta vuotta 2016!

 Hymiö heart
Mutta jatketaan siis siitä mihin jäätiin. Johann Sebastian Bach (1685-1750) sävelsi kuusiosaisen teoksensa joulunajan tapahtumista 1733-34. Nämä kolme viimeistä kantaattia kantaesitettiin Leipzigissä 1., 2. ja 6. tammikuuta 1735. Neljäs kantaatti Fallt mit Danken, fallt mit Loben on tarkoitus esittää Kristuksen ympärileikkaamisen juhlana, tänään. Sen teksti sisältää Luukkaan evankeliumin 2: 21.  Viides Ehre sei dir, Gott, gesungen (videolla 25:00) uudenvuoden jälkeisenä sunnuntaina, eli tänä vuonna 3. tammikuuta. Sen teksti tulee Matteuksen evankeliumista 2: 1-6. Kuudes ja viimeinen kantaatti Herr, wenn die stolzen Feinde schnauben (videolla 49:00) oli puolestaan loppiaisen musiikkia ja tekstinä Matteuksen 2: 7-12.

Harnoncourt on erikoistunut nimenomaan autenttisiin, perinnesoittimilla toteutettuihin barokkimusiikin esityksiin. Tämä video on vuodelta 1982. Orkesterina hänen vaimonsa kanssa perustama Concentus Musicus Wien ja kuorona Tölzer Knabenchor.


4 kommenttia:

 1. Kiitos kauniista musiikista ja parasta mahdollista uutta vuotta! Innolla odotan postauksiasi varsinkin diy kosmetiikasta, josta olen itse jonkun aikaa kerännyt tietoa. Hauskaa diy-vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Saturnina! Odotan innolla tätä uutta vuotta! Tammikuussa selviää, ovatko hoidot tehonneet ja niiden tietojen pohjalta sitten rakentuukin kaikki suunnitelmat. Tyttäreni muutti juuri aivan naapurirappuun ja hänen esikoisensa syntynee huhtikuussa. Paljon on siis mukavaa odotettavissa! Sinullekin oikein ihanaa diy-vuotta, vain taivas kattona!

   Poista
  2. Toivotaan hyviä uutisia tammikuussa että pääset ilman huolia nauttimaan kaikesta ihanasta ensi vuonna!

   Poista