lauantai 2. huhtikuuta 2016

Calcatusta

Minä olen jotenkin aivan hurahtanut CAL-haasteisiin. Ensin tein ne Niina Laitisen Taimitarhan Kukkasukat. Nyt Aprillipäiväksi sain valmiiksi Pia Tuonosen Kevätkalenteri -sukat. Nämä neulottiin seiskaveikalla, vain kahta väriä ja lyhyitä langanjuoksuja. Ihana pääteltävä ja helppo työ.


Mutta nyt halusin jotain muuta. Väriä elämään. Hommasin itselleni Biltemasta muurausnarua. Mieleni teki uusia tabletteja. Mutta se ei jotenkin taipunut sormissani ja ajattelin ottaa käyttöön suunnitelman b, kesäkassin. Näin kuvan ihanasta kesäkassista, joka oli tehty muurausnarusta. Mutta siihen ei ollut ohjetta. Ihania, erilaisia pintoja ja paljon väriä. Niinpä siis pitää suunnitella oma. Joskus.

Törmäsin tällä surffailureissulla nimittäin uuteen caliin, johon on aivan pakko liittyä. Mandala Madnessiin. Se on alkanut jo jokin aika sitten, mutta äkkiäkös tässä kirii. Kävimme eilen iki-ihanassa Käsityökeskus Tuumassa, sillä tiesin Dropsin valikoimista löytyvän paksuja puuvillalankoja useissa eri väreissä. Olin jo kotona laskeskellut tarvittavia kerämääriä ohjeiden mukaisesti. Mukaani tuli iso kassillinen 14 eriväristä Paris-lankaa. Loistavaa asiakaspalvelua tarjoava liike teki minulle vielä takahuoneeseen oman lankalaatikon, jonne laitettiin yksi kerä kutakin väriä! Tämä siksi, että jos lanka kuitenkin loppuu kesken, niin sieltä varmasti löytyy samaa värierää. Kotiin päästyäni sormeni syyhysivät...


Aloitin virkkaamisen ja vastaani tuli lukuisia uusia asioita - sen lisäksi, että Helen on suunnitellut 18 viikkoa kestävän projektin, tehnyt hienot, kuvilla höystetyt ohjeet ja käännättänyt ne lukuisille eri kielille - myös SUOMEKSI - antaa hän paljon tekniikkavinkkejä ja linkkejä. Pikkutunneille meni, en malttanut lopettaa. Mitäköhän jännää ens kierroksella tapahtuu??? Ensimmäinen viikko on kurottu umpeen, toinen alussa - täältä tullaan! Miten millään jaksan odottaa torstaihin klo 21... Silloin nimittän julkaistaan 4. viikon ohje.


4 kommenttia:

 1. Kivat sukat ja noista kukka-paloista voi tehdä vaikka mitä. Olen eka kertaa sun blogissa. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin vastavierailulla. Onpa teillä paljon kaikkea ihanaa ja kaunista! Taidanpa tulla toistekin! Tosta mandalasta tulee yksi valtava, halkaisijaltaan luultavasti yli parimetrinen peitto. Sitä on tosi kiva tehdä!

   Poista
 2. Kauniit sukat, ihanan rauhalliset sävyt. Tuosta mandalasta tulee varmasti upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kehuista. Mandalasta tulee varmasti ihana, mutta mikä upeinta on se uusien asioiden ja tekniikoiden opettelu ja löytäminen!

   Poista