tiistai 15. syyskuuta 2015

Putoavat lehdet

Viimeinkin on sellaiset säät, että saa hyvällä omallatunnolla käyttää hartiahuiveja. Ja niitähän riittää, ihanaa kun voi fiiliksen mukaan valita värin ja muodon. Nyt valmistui tämä Fall Leaves Wrapin muunnelma. Kuvissa huivi näytti ihanan isolta, mutta tilattuani ohjeen ja virkattuani ensimmäiset lehdet ne näyttivät ihmeellisen pieniltä. Tarkistin langan paksuuden ja koukun - täsmäsi. Sitten jossain vaiheessa luin ohjeesta - pikkuisena huomiona - että jos tekee huivin suositellusta langasta ja suositellulla koukulla, tulee siitä huomattavasti pienempi kuin kuvissa. Fuskua!!!

Työ jäi kesken ja minua harmitti. Langat eivät olleet kalliit, ne ovat ihan akryyliä, Cewekin Marino Softia. Päädyin niihin värien takia, ihanan syksyiset, pudonneiden lehtien värit. Mietin, mitä ihmettä tekisin kuudella jo virkkaamallani lehdellä. Lopulta heitin ohjeet syrjään ja harmistuksen laannuttua aloitin säveltämisen.


Tein lehtiä vuoronperään väreillä 03 ja 16. Kasvatin lehtien kokoa koko ajan, kunnes saavutin takaa keskimmäisen lehden. Yhdistin ne tummanvihreällä Svarta Fåretin Frejalla ja annoin kaula-aukon "kukkia". Edestä kiinnitin sen soljella ja huivista tuli juuri passeli. Alun huonoista fiiliksistä huolimatta olen aivan tyytyväinen lopputulokseen.


Jäljelle minulla jäi 4 pientä lehteä. Ompelin ne yhteen pussukaksi, virkkasin olkahihnan ja kiinnitin pohjaan puuhelmiä. Hippie, hippie =)Tänään  YK:n Kansainvälisen Demokratian päivänä viettää syntymäpäiviään rakas, rakas ystävättäreni. Hän vihjaili minulle kesällä haaveilevansa punaisesta Jaques Cousteau -piposta. Drops'n Merino Extra Finestä ja Lalla Pohjanpalon mallista tuli tällainen versio. Ihastuin hatun lakkiosan kavennuksiin.


ONNEA A!


Tämä samainen ystävättäreni aloitti mennätalvena mielestäni ihanan projektin. Hän pyysi ystäviään tekemään 20x20 kokoisen tilkun valitsemallaan tavalla. Ainoat ehdot olivat iloinen väri ja huopumaton lanka. Näistä hän kokoaa itselleen torkkupeiton. Sen alla on sitten hyvä lämmitellä niin kroppaa kuin mieltä. Minun tilkustani tuli keväänvihreä. Tässä se on pingottumassa.


Vielä yksi lahjus. Mieheni vietti nimppareitaan. Tein hänelle pikaisesti korin pikkutavaroille. Taisi tykätä, ainakin halusi siitä kuvan näin <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti