perjantai 26. helmikuuta 2016

Dreambird

No nyt on minullakin oma dreambirdini. Itse asiassa tein sen kyllä soveltamalla tämän aiemmin tekemäni Spring plumagen ohjetta, mutta ihan näköinen siitä tuli. Kaipasin niin väriä elämään! Aloitin etsimällä "papukaijalankaa", sitä löysin Piikkopirrasta, Katian Darling socks-merkkistä. Siirryin tien toiselle puolelle Käsityökeskus Tuumaan, jossa oli silloin alpakkalangat alennuksessa. Siellä päädyin ostamaan Dropsin Lima lankaa. Huivi valmistui jo vuodenvaihteen aikoihin, mutta sain sen pääteltyä ja pingotettua vasta nyt. Puikot olivat joko 4 tai 4.5 pyöröt.



Aloitin luomalla silmukoita provisional cast-on tekniikalla niin, että silmukoiden toinen puoli meni suoraan toiselle kaapelille. Sitten kun huivi oli huolittelua varten valmis, ruuvasin vain puikot kiinni ja jatkoin työskentelyä. Dropsilta löytyy tähän hyvä ohjevideo. Tein sulkia niin kauan kuin lankaa riitti. Huolittelin reunat 4 silmukan onteloneuleella. En tiedä kuinka olisi tullut toimia, mutta siisti tuli. Neuloin ensin aloitusreunan ja sitten koko pitkän sisäreunan.


Neuloin minä toisenkin huivin, ystävättäreni aviomiehelle.  Mallina tuttu kolmiotuli, ohjeeni siihen löydät tästä postauksesta. Annoin sen hänelle paukkupakkasten aikaan, ja tarpeeseen meni. Lankana oli taas Dropsin Big Delight. Näitä on kyllä niin nopea ja kiva neuloa. Ja jokainen on niin omanlaisensa!


2 kommenttia: