keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Tuhkakeskiviikko ja hiustenhoitoa

Nyt se alkaa. Nimittäin 40 vrk kestävä paasto. Tai itse asiassahan pääsiäislauantaihin on enemmän päiviä, mutta sunnuntait eivät kuulu paastonaikaan. Katolilaiset aloittavat tänään, ortodoksit aloittivat jo maanantaina. Luterilaisuus ei uskonpuhdistuksen jälkeen enää opettanut paastoamaan, mutta tapa on elpymässä. Nimensä päivä on saanut jo 1000-luvulla alkaneen tavan myötä. Ihmiset sirottelivat päälleen tuhkaa katumuksen ja parannuksen merkiksi. 1100-luvulla tuhkan merkitys kasvoi. Se tehtiin polttamalla edellisen vuoden palmusunnuntaina siunatut palmunoksat. Luterilaisessa kirkossa tänä päivänä voi saada otsaansa tuhkalla piirretyn ristin oman katumuksensa merkiksi.

Kuva: Kirkkovuosikalenteri, evl.fi

Minäkin vietin useana keväänä puhdistavan viikon - 40 vrk:n mittaisen paaston ihan kehoa ajatellen. Ilman sen suurempia merkityksiä. Nyt paastoaminen on minulta kielletty, mutta ajattelin silti osallistua ekopaastoon ainakin jossain muodossa. Tänä vuonna hillitään ilmastonmuutosta pohtimalla ruokaostosvalintojen vaikutusta omaan hiilijalanjälkeen.


Minä paastoan siis suosimalla kasvisvoittoista lähiruokaa ja pienentämällä hävikkiä. Mutta ajattelin myös omaa lisää tähän paastoon. Yleisemmin kulutukseen liittyvää. En osta/ostata minulle yhtäkään uutta lankakerää koko paaston aikana. Kun 15 22 litran vetoista laatikkoa tursuaa ja lattialta löytyy vielä vuori lankaa täynnä olevia muovipusseja. Jos vaikka mitä ihanaa tulisi vastaan, niin en, en, en. Ja tämä paasto ei ole katkolla sunnuntaisin.


Mutta jokin aika sitten kerroin käyneeni ekaa kertaa syövän toteamisen jälkeen kampaajalla. Minun hiukseni ovat kasvaneet tuuheina, taipuisina ja elinvoimaisina takaisin. Kertaakaan en ole niitä nyt kaupasta ostettavilla aineilla pessyt tai hoitanut. Siksipä siis minulla oli siellä käydessäni omat tuotteet mukana.


Aloitimme levittämällä hiuksiin tehohoitoainetta, jonka ohjeen löysin jälleen kerran Limepopin sivuilta. Se sai vaikuttaa niin kauan kuin kampaajani jaksoi hieroa päänahkaani. Nautinnollista! Plussana hänen kätensä muuttuivat kuivista rasvatuiksi. Jojobavahan ansiosta edes pesut eivät enää kuivattaneet hänen ihoaan. Pesimme hiukset sitten kahteen kertaan tällä shampoolla. Minä kun halusin hiusteni kasvavan nopeasti käytin eteerisenä öljynä rosmariinia. Hiusten pesun jälkeen laitoimme vielä hiushuuhdetta. Itselleni tein sen lisäämällä kuumaan, kiehuneeseen veteen vaaleille hiuksille sopivia kehäkukkaa ja kamomillaa. Annoin niiden hautua ja siivilöityäni nesteen lisäsin siihen lorauksen omenaviinietikkaa sekä säilöntäaineeksi GFphen PCG:tä. (Kuvassa olevaan tyttärilleni joululahjaksi tekemääni satsiin laitoin haudukkeeseen nokkosta. Se sopii tummille ja punaisille hiuksille.) Kampaajani piti tuotteista!


Kampaajani tykkää laittaa hiuksiin muotovaahtoa/hiuslakkaa. Niinpä otin mukaani vielä itse tekemääni suolasuihketta. Se nostaa ja tukee hiuksia ihan mukavasti. Tosin laitoin suolaa tuplamäärät tähän ohjeeseen nähden. Jätin kookosöljyn pois ja eteerisenä öljynä käytin stressiä lievittävää greippiä. Eihän tämä hiuslakan veroista ole, mutta riittää hyvin minun tarpeisiini. Tyttäret toivovat hieman vahvempaa tuotetta, joten jossain vaiheessa kokeilen sokerisuihketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti