sunnuntai 30. elokuuta 2015

Auringonkukkataulu

Ennen viimeistä sytoa tiesin jo, mitä oli odotettavissa. "Tahmeat" aivot, kuin mustaa tervasuota. Ajatusten katoamista, muistamisongelmia ja pysähtyneisyyttä. Olin jo aiempien hoitokertojen jälkeen huomannut, että käsitöiden tekeminenkin tuottaa ongelmia. Kun ei muista pitäisikö neuloa oikeata vai nurjaa, virkata kiinteitä vai pylväitä. Halusin siis valmistella jotain sellaista tekemistä, joka onnistuisi ilman suurempia turhautumisen kyyneliä.

Ostin valmiin taulunkehyksen kokoa 30x90 cm. Poistin siitä passepartoutin ja lasin. Jäljelle jäi siis vaneritausta ja itse kehys. Lisäksi hain tavallista askarteluliimaa ja hieman päälle 30m fanttilankaa. Turussa löysin sitä Askartelupuoti Presentosta, Kauppiaskadulta. Halusin keltaista väriä, joten päädyin ajatuksissani jälleen kerran auringonkukkiin, omiin hääkukkiimme. Lisäksi symbolisesti halusin neljä auringonkukkaa, onhan meitä 4; isä, äiti ja kaksi tytärtä. Kukkien kielellä isot auringonkukat viestivät rakkautta, iloa ja ylpeyttä - kaikkea sitä, mitä perhettäni kohtaan tunnen.

Niinpä ennen viimeistä hoitokertaa pyysin nuorimmaistani piirtämään tauluun ääriviivat neljälle auringonkukalle lehtineen. Hoitokerran jälkeen, pahimpina päivinä minulla oli helppoa tekemistä. Leikkasin fanttilangan noin sentin mittaisiksi pätkiksi. Aloitin ruskeasta. Kun olin saanut langan palasiksi, istuin taulunkehyksen ääreen ja liimasin pätkät yksitellen sille alueelle, jolle tyttäreni oli piirtänyt kukan keskustan. Annoin kuivua ja siirryin leikkaamaan keltaisen langan vastaavasti. jne. Se oli vähän kuin nyt niin muodissa olevaa värityskirjan värittämistä =)

Noin 3000 leikatun ja liimatun "filtterin" jälkeen tauluni valmistui. Ja mielestäni siitä tuli hieno!


Ja lähikuvaa. Pintaa elävöittää ihanasti vapaalla kädellä leikatuista palasista muodostuva rosoisuus.


Vielä sama "iltavalaistuksessa"...Samalla saimme kiinnitettyä seinään vanhemman tyttäreni minulle lahjaksi ostaman kyltin


Voimakas keltaisen tarpeeni kiinnosti minua kuitenkin edelleen. Keltainen tuo mukanaan iloa ja optimismia, nostaa keskittymiskykyä ja parantaa muistia. Koloristi Ilona Pohjalaisen mukaan keltainen pakottaa suuntautumaan tulevaisuuteen rohkeasti. Se myös auttaa elimistöämme poistamaan itsestään myrkyllisiä aineita. Keltaisen sanotaan myös auttavan astmaatikkoja, reumapotilaita ja diabeetikkoja sekä tukevan maksasairauksien ja syömishäiriöiden hoidossa. Aikamoinen lista jota olisi voinut jatkaa vielä pitkään. Mutta luettuani hänen kirjaansa Värien Voima en enää yhtään ihmettele keltaisen tarvettani. Mitäköhän muista väreistä kerrotaan?                                                                                                                          

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti