lauantai 8. elokuuta 2015

1st prize

Tulin osallistuneeksi elämäni ensimmäisiin käsityökilpailuihin. Kyseessä oli 10-vuotisjuhliaan viettävän Naantalin Aurinkoisten Sukkamatamien (ry.) järjestämä sukansuunnittelukilpailu. Aiheena oli Naantalin vanhakaupunki.

Pengoin hieman historiatietoja ja huomasin, että Naantalin museon kuukauden esineenä heinäkuussa 2011 oli sukkalestejä. Tekstissä kerrottiin sukkien neulomistaidon tulleen Suomenmaalle Birgittalaisluostarin nunnien mukana. Ja että sukkia valmistettiin ihan ulkomaille vietäväksi asti. Ne olivat polvisukkia, väritykseltään valkoisia tai sinivalkoisia. Siis päätös sukkiin - sinivalkoiset polvisukat.

Naantalin vanhassakaupungissa - kuten myös muissakin "vanhoissakaupungeissa" - minua on aina viehättänyt miljöö ja meren ja puutalojen symbioottinen suhde toisiinsa. Halusin tuoda sitä esille. Loppujen lopuksi kuvailin sukkia näin: "Sukkien resori kuvastaa aurinkoista Naantalia poutapilvineen. Sen alta näkyy sininen vaakalaudoituksellinen puutalo ikkunoineen. Pihapiirin ja meren erottaa toisistaan aita. Meri välkkyy auringossa ja vaikka se päällepäin näyttääkin tyyneltä, pinnan alla väreilee."


Poutapilviä kuvastaa siis valepalmikkoresori, ikkunoiden ja aidan malli on kopsattu Naantalin vanhankaupungin rakennuksista, merta kuvastaa teräosa ja veden väreilyä ristiinvahvistettu kantapää ja pohja. Lankana oli Novitan Nallea.

Tänään, Naantalin sukkapäivänä, julkistettiin kilpailun tulokset. Ja minä sain ensimmäisen palkinnon! Se sisälsi kaksi kassillista lankoja ja käsityötarvikkeita. Olen onnellinen ja otettu, mitäköhän sitä taas seuraavaksi keksisi...


4 kommenttia:

 1. Onnea voitosta! On kyllä todella kauniit sukat ja tarinansa näköiset :)

  VastaaPoista
 2. Huikeat sukat, samoin kuvauksesi sukkien inspiraation lähteestä. Olet ensimmäisen palkinnon ansainnut! Oletko ajatellut kirjoittaa näihin ohjeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Saturnina! Olen kyllä ajatellut muokata omista muistiinpanoistani "selkokielisen" version, mutta siihen menee jonkin aikaa. Minulla oli juuri viimeinen sytostaattihoito ja aivot ovat taas piiloutuneet jonnekin mustaan sytoturvesuohon. Kunhan tilanne normalisoituu niin sitten =)

   Poista