lauantai 18. huhtikuuta 2015

Huiveja ja muuta

On se hassua kuinka pienestä voi hyvä olo olla kiinni. Kävin maanantaina taas punktoitavana. Nestettä ei ollut paljoa, mutta se oli ihan hassussa paikassa. Se jotenkin painoi sisuskaluja niin, että mulla oli ihan fyysisesti paha olo. Lämpöä mitatiin vielä operaation yhteydessä, mutta tämän - toistaiseksi viimeisen - punktoinnin seurauksena sekä pahat olot että lämmöt jäivät Kupittaan terveyskeskukseen. Olenkin nyt ollut energiaa täynnä, suunnitellut kotiin kaikennäköisiä sisustusmuutoksia, järjestellyt, täyttänyt viheliäisiä tukihakemuksia (liitepinot kasvavat useisiin sentteihin), ja tehnyt käsitöitä. Ja suurimpana juttuna olen viimeinkin jaksanut aloittaa "Spring Plumage" -takin ohjeiden kääntämistä lontoosta suomeksi. Olen kyllä sitä mieltä, että 70 sivussa on paljon turhaakin tavaraa, mutta kohta pääsen senkin projektin kanssa tositoimiin!


Mulla on usein kaksi työtä meneillään, toinen neulottava ja toinen virkattava. Voin sitten mielialan mukaan tehdä jompaakumpaa. Ellen sitten himoitse jotakin muuta. Näpertely ja kaikenlainen käsillä tekeminen vaan on mun juttu. Kun sain tietää sairaudestani, eräs ystävättäreni löysi netistä ohjeen huiviin, joka muodostuu vaaleanpunaisista ruusukkeista. Hän tilasi sellaisen itselleen ja viimeinkin sain sen pingotettua ja pääteltyä. Jos toisen samanmoisen teen, muokkaan ohjetta hieman. mutta tällainen huivi nyt odottaa Piiaa ja bonuksena päälle ruusuke. Ohjeet näihin ja paljon muuhunkin kivaan löytyy täältä.Leikkausten välillä eksyin jälleen kerran lankakauppaan. Tarjouksesta käteeni tarttui mm. Marks & Kattensin Fame trend paljett -lankaa. En varsinaisesti ole mikään bling bling -tyyppi, mutta poikkeus vahvistanee säännön. Tämä lanka suorastaan kiljaisi minut nähdessään, että "Revontulihuivi". Olin jo pitkään haaveillut sellaisen neulomisesta ja mikä ihana keväinen lanka minua nyt kutsuikaan. Eli tuumasta toimeen, ja nyt on kevääksi/kesäksi hitusen blingiä. Lanka oli huomattavasti ohuempaa kuin ohjeessa sanottiin, joten saadakseni siitä mieleiseni kokoisen, sain jatkaa kuvion tekemistä moneen kertaan. Loppujen lopuksi työssä oli miltei 600 silmukkaa, mutta lanka oli niin riittoisaa, ettei sitä mennyt kuin vajaat 200g! Minä pidän.


Aiemmassa postauksessani kerroin tyttärelleni tekemistäni kierrevartisista sukista. Lankaa jäi yli, joten tein siitä Lovikka-lapaset. On muuten kätevä sellainen "nyörintekokone", tein sillä myös esim. Muumi-amigurumieni hännät. No, lankaa jäi vieläkin, joten tein myssyn, johon virkkasin ja puuhelmellä kiinnitin kukkasen. Hieman 20-lukua... Myssyn harmaa taas tulee Converse (Crochverse) -tossuista, joita hänelle virkkaan. Niihin tulee ulkokäyttöön sopivat pohjat jne. kunhan vain saan suutarimieheni ohjeistettua hänelle kuuluviin viimeistelytöihin. Mutta lankaa olisi vieläkin jonkinverran jäljellä. Pähkäilenkin nyt, mihin sen oikein käyttäisin. Ideoita?Tällä hetkellä työn alla on siis molempien tyttöjen tossut, makuuhuoneen senkin uusi pöytäliina ja tuubihuivi lopusta paljettilangasta. Heti kun saan takin ensimmäisen osan ohjeen valmiiksi ja omaan käteeni sopivaksi, alkaa suururakka. Koko takki neulotaan yhtenä kappaleena, ainoastaan hihojen pitkälle sivulle ommellaan sauma silmukoita jäljentäen. Joskos sen kaiken muun ohessa saisi ensi kevääksi valmiiksi =)

2 kommenttia:

  1. Hienoja käsitöitä ja hieno blogi. Tsemppiä sinulle! Tuo ruusukehuivi täytyy laittaa omallekin listalle. Millä tavalla aiot muokata ohjetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Haluaisin ruusukkeet sellaisiksi, että ruusukkeen lenkki on kiinni. Nyt se muodostuu 15 kjs:tä. Ajattelin kokeilla 4+7+4 -rytmitystä, eli 4 varsi, 7 lenkki, ps 5. kjs:n ja 4 kjs toinen varsi. Lisäksi ajattelin tehdä toisen pylväsrivin.

      Poista