keskiviikko 23. joulukuuta 2015

23.12 Valoryijy

Olen minä vielä yhden uuden isomman joulukoristeen meille tänä vuonna tehnyt. Tykkään tunnelmavaloista, en kattovaloista. Valkoista ja punaista paperinarua, kultaista rautalankaa, sekä ystävien apua. Tulokseksi tuli tämä.


Tarvikkeet ja ryijyn ompelemisen ohjeet sain Käsityö-Elisasta. Se on yksi Turun lempikäsityötarvikeliikkeistäni. Palvelu on mahtavaa, ystävällistä ja asiantuntevaa. Olin mitannut valmiin työn kooksi 90x30 cm, joten pohjaa leikattiin 100 cm kankaasta 40 cm:n pala. Vielä vyyhdillinen valkoista paperilankaa. Kynttilät ikeasta ja loput tarvikkeet olivatkin valmiina. Kehyksen teki mieheni pomo, aina ihana Ari, jolla on kotonaan verstas ja jolla tarvikkeetkin olivat jo olemassa.

Piirsin pohjakankaaseen kukkien paikat (tarkastin, että valoketjun langat riittävät) ja ompelin nukat paikoilleen. Jätin tilaa kukille. Laitoin lamput paikoilleen ja kukat askartelin paperinarusta. Silja kiinnitti ne omiin kohteisiinsa kultaisella rautalangalla niin, että kukissa on myös "keskusta". Mieheni porasi seinään ruuvit ja minä ja Elisa asettelimme ryijyn paikoilleen. Yhteistyössä on voimaa!

Samalla poraamisella saimme kiinnitettyä "suojelusenkelimme" makuuhuoneen oven päälle. Aikaa nähnyt, mutta ihana viulistienkeli vanhaa ammattiani kunnioittaen. Nyt saa joulu tulla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti