Jotain on kuitenkin pakko tehdä - eihän joulu tunnu joululta jos ei saa näprätä suklaan kanssa. Löysin Valion sivuilta vinkin joulufudgen tekoon. Siinähän yhdistyvät sekä toffee että suklaa! Kommenteista säikähtäneenä keitin toffeeta ohjetta kauemmin, mutta ei välttämättä olisi pitänyt. Marmorointi ei enää onnistunut. Mutta näin kerroksittainkin olevana ne ovat hyviä ja näyttäviä. Jo pieni nokare riittää tyydyttämään makeannälän.
4 omenaa
½ sitruunan mehu + vettä
kanelia
piparkakkumaustetta
(sokeria)
1. Poista omenista kota ja leikkaa ne ohuiksi, n. 2 mm viipaleiksi. Laita ne kulhoon, johon olet laittanut vettä ja sitruunamehua. Se estää omenaviipaleita tummumasta.
2. Ripottele leivinpaperille hieman (makusi mukaan) kanelia ja asettele omenaviipaleet sen päälle. Vierekkäin, ei päällekkäin.
3. Ripottele päälle piparkakkumaustetta. Jos haluat omenoista makeita, voit ripotella päälle myös hieman sokeria.
4. Laita pellit 100° uuniin ja lusikka uuninluukun väliin. Se auttaa kosteutta haihtumaan.
5. Noin tunnin kuluttua käännä lastut.
6. Anna olla vielä 1½-2 tuntia. Tarkista rapeus.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti