sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Satsumia, suklaata ja satuilua

Tänään on tulossa ihana ilta. Satuilua, suklaakuppikakkuja ja appelsiini/mandariinilyhtyjä. Oikein rentouttava syysilta siis. Aiomme esikoiseni kanssa pyhittää illan satujen seuraamiselle, käsitöille, herkuttelulle ja aromaattisille "kynttilöille". Oikein odotan auringonlaskua!

Aloitetaan kynttilöistä. Löysin netistä kokeilemisen arvoisen idean. Mandariinin kuoresta tehtyyn kynttilään. Miksei näitä voisi tehdä muihinkin sitrushedelmiin. Löysin vielä toisen ohjeen ja aloin soveltaa. Yksinkertaisesti näin. Hedelmän kuori puoliksi. Sisusta varovaisesti ulos niin, että hedelmäviipaleiden keskellä oleva valkoinen osa jää kiinni jompaan kumpaan puoleen, se toimii lyhdyn sydämenä. Kanteen esim tähtikuvio, apuna käytin pientä piparkakkumuottia. Lyhdyn kanteen pieniä reikiä, joihin kokonaisia neilikoita. Sisälle öljyä, ohjeet suosittelivat oliivia, itse käytin ihan Pirkan rypsiöljyä. Muista kastella myös sydän! Älä anna kuorien kuivahtaa ennen sytyttämistä. Palamaan ja a vot!


Tänään juhlitaan myös suklaamuffineita. Tai oikeammin suklaakuppikakkuja. Nämä muffinit tyttäreni leipoi omiin tupareihinsa muutama päivä sitten ja ne ovat aivan mielettömän hyviä! Jippona mehevyyttä antamassa on raastettua kesäkurpitsaa. Todellakin toimii! Ohje löytyy täältä.


Ja vielä satuilua. Tänään on vietetty valtakunnallista satupäivää. Ympäri maata on järjestetty erilaisia tempauksia ja toimintaa. Satuja emme tänään puuhastelultamme ole ehtineet lukea, joten me menemme nyt telkkaantumaan (sieltä tulee satuja), nauttimaan ja rentoutumaan. Mukavia lopputunteja tämän viikon parissa.

Kuva: www.satupaiva.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti