lauantai 19. syyskuuta 2015

Omppuja olkkariin

Sainhan ne liinat olohuoneeseen viimeinkin valmiiksi. Kun kori ja lasinaluset valmistuivat jo elokuussa. Mutta nyt ovat uudet liinat tuomassa syksyä myös siinä huoneessa, jossa aikaa paljon vietetään. Ja loistavasti osuivat värit kohdilleen pimennysverhojemme kanssa, vai mitä?


Lankana on Esito-virkkuulanka, koukkuna 2,5 ja mallin otin Lankavan sivuilta löytämästäni raidallisen kaitaliinan ohjeista. Lopputuloksena oli siis kaksi tällaista pikkuliinaa ja yksi iso. Hyvin huomaa kuvista mikä vaikutus auringonvalolla on väreihin! Pöytäkynttilävatimme sai uudet hiekat ja koristeekseenn vuosien varrella Tammisaaresta ostamiani keraamisia lehtiä ja palloja.


Samalla sai olohuone muutenkin siistimmän ilmeen. Sohvat "imuroin" kissankarvoista kumihanskoilla. Se on todella kätevä tapa saada karvat irti kankaasta. Siis kumihanskat käteen ja sohvia silittelemään.

Kokeilin myös yhtä vinkkiä vanhojen lapsuudenkodistani peräisin olevien lundian hyllyjen tekohengitykseen. Vuosien varrella puun pinta on päässyt pahoin kulahtamaan. Rairuohojen suihkutuksen, kaatuneiden mukien ja elämän jäljiltä on lakkakerros kulunut pois ja puun syyt ikävästi näkyvissä


Kikka oli taas tietenkin suoraan ruokakaapista. Oliiviöljyä! Lopputulos: Kyllä kannatti!


Tänään vietetään kansainvälistä "Syö omena" päivää. Omputhan ovat niin hyviä, terveellisiä, monipuolisia ja syksyisiä. Mutta omppuja on myös ei-syötäviä, syötävän söpöjä. Osallistuin tässäkin kuussa Sinin ja Maijan järjestämään Silmukan Ytimestä -haasteeseen. Syyskuun aiheena on hedelmä. Omppu oli minulle itsestään selvä valinta ja loppujen lopuksi siitä muodostui kori. Laatikoista löytyi punaista trikookudetta ja ruskeaa ja vihreää moppilankaa. Lopputuloksena tällaiset hedelmät, jotka on kiva täyttää kaikella muulla lahjuksella. Eipä vielä paljasteta tästä aiheesta enempää, mutta jos haluaisit itsellesikin tällaisen, ohje löytyy tästä. Ole hyvä.Tänä viikonloppuna vietetään myös maailman siivoamisviikonloppua. Eri tahot ja järjestöt järjestävät tempauksia, joilla kerätään roskia ja paikataan ihmisen maapallollemme aiheuttamia tuhoja. Lisää aiheesta löytyy mm. heidän omilta facesivuiltaan. En ole kuullut, että täällä Turussa mitään tähän liittyvää happeningia olisi (onhan huomenna Turun päivä), mutta voisin nyt viikonloppuna liikkuessani noukkia maasta näkemäni roskat ja kiikuttaa ne lähimpään roskikseen. Auttavathan Turkuun ilmestyneet räpylänkuvat siinä asiassa ja tulee hyvä mieli.


5 kommenttia:

 1. Ihanat nuo omput, ja kiva kun annat ohjeenkin. Mulla ei vaan ole nyt kuin sinistä lankaa, pitäisköhän yrittää tehdä mustikka?

  VastaaPoista
 2. Hei! Minulla on sinulle haaste blogissani!
  http://tzikuliina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Suloisia omenia! :) Ja tuota kumihanska jippoa pitää kokeilla auton kattoon, johon edellisen omistajan koira on jättänyt osan turkistaan. Jospa ne tuolla vinkillä viimein irtoaisivat :D Kiitos siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan irtoavat. Kissan ja koirankarvoilla tuntuu olevan tapana pesiytyä materiaaliin kuin materiaaliin ja kasvattaa vielä itselleen sinne juuret =) Ja minustakin ompuista tuli söpöt. Nyt ne odottavat erilaisia yllätyksiä sisuksiinsa, jotta voivat marraskuun lopussa löytää itselleen uuden kodin =)

   Poista