Tarkoituksenani oli tehdä vaniljajätskiä pienellä OBH Nordican koneellani ja leipoa tykö mustikkapiirakkaa. Suunnitelmani kuitenkin muuttuivat radikaalisti. Apteekissa käydessäni näin hyllyllä Haganolin salmiakki-mixeriä. Perinteinen vaniljajätskin kaveri muuttui oitis salmiakkitiikerikakkuun. Ja kun koko kastikeannos ei kuitenkaan kakkuun kulu, niin tehdään vielä salmiakkijätskiä, ilman konetta.
Aloitimme keittämällä kastikkeen ja tekemällä kakun. Reseptin otimme suoraan Haganolin sivuilta, tästä. Kypsymisen aikana teimme pakkaseen jäätymään salmiakkijätskin. Valmistimme puolikkaan annoksen Koristeelliset kakut -sivuilta löytyvästä Kakkumonsterin ohjeesta ja lisäsimme joukkoon puolikkaan vaniljapalon siemenet ja runsaasti turkinpippurimurusia rakennetta antamaan. Tästä tuli aivan taivaallista.
Mutta itse juhlakalu, vanilijainen ja kermainen herkku odotti vielä luomistaan. Päätimme tehdä laktoosittoman ja sokerittoman vaihtoehdon - näin saisin siitä itsellenikin "hyvän omatunnon" herkun. Vaahdotimme pari desiä laktoositonta kuohukermaa ja toisessa kulhossa kaksi keltuaista ja puolisen desiä karppisokeria (tilaan sitä aina kolmen kilon satsin kerrallaan, se on mielestäni todella hyvä tuote). Lisäsimme vaniljan siemeniä, sotkotimme vaahdot keskenään ja panimme koneen pyörimään. Seos jäi hieman löysäksi - johtuneeko sokerin laadusta - mutta hetkeksi pakkaseen. Tyttärien poikaystävätkin olivat maistelemassa ja hyvin tuntuivat annokset kelpaavan - ainakin kaikki meni jo!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti