lauantai 18. heinäkuuta 2015

Bathia, Bachia ja Boostia

Hyvää alkanutta naistenviikkoa kaikille! Mietin, miten tämän sateiseksi luvatun ajanjakson oikein itseäni hemmottelemella aloittaisin. Perhe lähti töihinsä ja jäin yksin kotiin kissojen kanssa. Päätin järjestää itselleni oikein tunnelmallisen hemmotteluhetken diy-span, kynttilöitten, hyvän musiikin ja herkkusmoothien parissa.


Aloitin kasvoista. Halusin kirkastaa ihoani ja kuoria sen hellävaroen. Kaivoin keittiön kaapeista kaurahiutaleita, jugurttia ja hunajaa. Murskasin puolisen desiä kaurahiutaleita (Jamie Oliverin Flavour Shaker toimi loistavasti) ja lisäsin joukkoon turkkilaista jugurttia ja hunajaa. Jätin seoksen tekeytymään toviksi.


Sillä välin poimin rehottavista yrttipuskistani kourallisen rosmariinia ja minttua sekä laitoin vettä kiehumaan. Murskasin yrttejä hieman, jotta kaikki öljyt pääsisivät paremmin liukenemaan. Lisäsin desin verran kaurahiutaleita sekä puolisentoista litraa jo hieman jäähtynyttä kuumaa vettä. Jätin nämä tekeytymään siksi aikaa kun leikin kasvonaamion kanssa, eli noin 15-20 min. ajaksi.

Levitin kauratöhnää kasvoilleni reilusti. Käytin pieniä, pyöriviä liikkeitä, jotta iho kuoriintuisi ennen vaikutusaikaa. Naamio tuntui iholla hyvältä ja viileältä. Kauralla on ihoa puhdistava ja rauhoittava vaikutus, lisäksi sen rakenne tekee siitä oivan, hellävaraisen kuorinta-aineen. Hunaja on myös kuoriva ja rauhoittava aine, joka myös kosteuttaa ja pehmentää ihoa. Jogurtti kuorii, kirkastaa ja kiinteyttää.

Naamion vaikuttaessa oli hyvää aikaa valmistella smoothie-tarpeet sekä tehdä kahvinpuru-kookosöljyseos. Perkasin mansikat ja mustikat, laitoin chia-siemenet likoamaan ja kaivoin esille blenderin. Jalkoja ja käsiä varten sekoitin keskenään muutaman ruokalusikallisen käytettyjä kahvinporoja ja saman verran kookosöljyä. Olisi varmaan kannattanut käyttää kuivia poroja sillä seoksesta tuli aika löysää. Lisäsin siihen hieman chia-siemeniä sitomaan nestettä. Ajattelin myös, että ne ovat kahvinpurujen lisäksi hyviä ihonkuorintaan.


Kuulun siis niihin onnellisiin, joilla on kylpyamme. Pistin veden valumaan, siivilöin yrtti-kauranesteen ja lisäsin siihen reilusti hunajaa. Lisäsin sen kylpyveteen. Noista yrteistä ulkoisesti käytettynä minttu virkistää, viilentää ja lisää ääreisverenkiertoa, rosmariini piristää ja virkistää, vahvistaa sydäntä ja verenkiertoa ja kauran ja hunajan ihoa hellivät ominaisuudet ovat varmasti kaikille tutut. Otin ammeen läheisyyteen myös valmistamani kahvinporoseoksen.

Siispä kylpyyn. Kynttilät (tuoksuttomat, jotta kylpyveden sekaan kaatamani nesteen tuoksut eivät peittyisi) palamaan, taustamusiikki soimaan - itse valitsin Bachin Brandenburgilaiset - ja hyvä kirja käteen. Aah, nautintoa!


Kylvettyäni hieroin jalkoihini ja käsiini kahvinporosekoitusta, annoin sen vaikuttaa vähän aikaa ja huuhtelin pois. Hieroin sitä myös huuliini, näin tuli nekin kuorittua ja hoidettua. Koko kroppa tuntui virkistyneeltä ja rentoutuneelta, iho oli silkinpehmeä ja mieli levollinen.


Pinaattia, mustikoita, mansikoita, pieni banaani, puristettua limetin mehua, kurkumaa, pippuria, raastettua inkivääriä, kookosöljyä, turkkilaista jugurttia, tilkka mustikka-aroniamehua ja shiasiemenet blenderiin. Juhannuksena neulomani aloe vera-jojobaöljy-sukat jalkaan, taustamusiikki jatkaa soimistaan, smoothie vierelle ja käsityö käteen. Minun puolestani naistenviikko - vaikka nyt jo sataakin - voi alkaa!

1 kommentti:

  1. Hei, sinut ja inspiroiva blogisi on haastettu! (http://tuluskukkarossa.blogspot.com.es)

    VastaaPoista