tiistai 12. tammikuuta 2016

Pussaa punapäätä villasukissa

Tänään on villasukkapäivä. Siis koko päivä villasukissa -päivä. Ja ainakin minä aion noudattaa sitä aivan kirjaimellisesti teekupposten kera lumisateesta nauttien. Täältä lattialle pudonneen ja näyttöhajonneen läppärini ääreltä. Kyllä, kämmin taas. Siirsin läppäriäni huoneesta toiseen, kompastuin näillä sytokoivillani mattoon ja seurauksena oli pudonnut kone. Onneksi vain kone, enkä onnistunut loukkaamaan itseäni. Ja onneksi on kaapeli, jolla koneen näytön saa esim. telkkariin =)

Sukkia minulla ei nyt ole uusia, mutta muutama jalkoihin liittyvä joululahja. Elisa sai pukin kontista virkatut krokotiilitossut.


Lankana minulla oli Trysil Garnin Oda (50% villa, 50% akryyli) ja koukkuna 5,5. Tämä ohje on alunperin tehty 4 koukulle, mutta sillä tulee kyllä aivan minikokoisia tossuja. Huomasin sen jo viimeksi näitä tehdessäni. Ohje löytyy mm. Ravelrystä nimellä Crocodile stitch boots (adult sizes) ja on maksullinen. 

Muina jalkoihin liittyvinä lahjuksina minulla oli jalkojen kuorinta-ainetta ja jalkarasvaa. Molemmat olivat nopeita ja helppoja tehdä, sekä ovat nyt käytössä osoittautuneet aivan mainioiksi kotikosmetiikkatuotteiksi. Suosittelen.

Korostan edelleen sitä, että olen aivan kotikokki näiden suhteen, kuten aiemmassa postauksessani totesin. Näiden tekeminen vaan on niin kivaa, taloudellista ja ainakin tietää, mistä ainesosista tuote on tehty! En ole tässä enää erikseen selittänyt niitä ainesosia, joista viimeksi enemmän kerroin. Löydät ne tuon edellisen linkin takaa.


Jalkojen kuorinta-aine

1 dl manteliöljyä
8 tippaa eteeristä sitruunaöljyä
6 tippaa eteeristä teepuuöljyä
200g merisuolaa

Sekoita aineet keskenään. Tein tuplasatsin ja siitä tuli kolme 100 ml purkkia.

Manteliöljy
Varsinainen jokapaikanöljy. Sisältää A-, B-, E- ja F-vitamiineja. Sopii kaikille ihotyypeille vauvasta vaariin. Erityisen hyvää kynsille, kynsinauhoille, kuivalle, herkälle ja ärtyneelle iholle. Hyvä myös hiuksille joko koko pään hoitona tai pelkästään latvoihin siveltynä.

Teepuu
On antiseptinen bakteereja, viruksia ja sieniä tuhoava öljy. Teepuu on Australiassa kasvava myrttikasvi, jonka lehtiä aborginaalit ovat käyttäneet mitä moninaisimpiin vaivoihin. Kannattaa kokeilla jalka- ja kynsisieneen, finneihin, syyliin, hyönteisten pistoihin ja jopa huuliherpekseen. Voi tuoda helpotusta myös vilustumiseen ja yskään.Jalkarasva

15 g mehiläisvahaa
15 g kaakaovoita
50 g kookosöljyä
30 ml manteliöljyä
60 ml kivennäisvettä
60 tippaa eteeristä sitruunaöljyä
30 tippaa eteeristä inkivääriöljyä

1. Sulata rasvat vesihauteessa. Lisää kivennäisvesi ja sekoita tasaiseksi.
2. Ota astia liedeltä ja sekoittele silloin tällöin, kunnes seos on huoneenlämpöistä.
3. Lisää eteeriset öljyt ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.
4. Purkita ja säilytä valolta suojattuna.

Tein kolminkertaisen satsin ja sain neljä 100 ml purkillista rasvaa.

Mehiläisvaha
On mieto ja hoitava rasvojen ja voiteiden koostumuksen kiinteyttäjä. Se suojaa ja rauhoittaa sekä pehmentää. 

Inkivääri
Lisää vastustuskykyä sekä elvyttää verenkiertoa. Se antaa energiaa ja vilkastuttaa ruoansulatusta. Lievittää nivel- ja reumaattisia kipuja.

Molempia käytettäessä kannattaa varata viereen sukat, jonne jalat voi heti sujauttaa. Näin rasvat/öljyt pääsevät imeytymään rauhassa ilman epämukavia, liukkaita jalanjälkiä lattioilla.

Tänään vietetään myös "pussaa punapäätä" -päivää. Valitettavasti tapaan nuorimmaiseni vasta huomenna (ja otan tämän silloin takaisin) mutta virtuaalisuukko äidiltä! Ja tietty kaikille muillekin punapäille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti