torstai 26. marraskuuta 2015

Valoa parvekkeelle

Halusin parvekkeelle perinteisten jouluvalojen lisäksi tänä vuonna jotakin erilaista. Törmäsin joskus Frutti Di Mutsi -blogissa lyhtyyn, joka tehtiin suolaa kasvattamalla. Minusta ajatus oli kiva ja hyvin kerrostaloparvekkeelle sopiva.

Vaikka suolan kasvattaminen lasipurkeissa onkin jo menneen talven lumia, on se kuitenkin mielestäni niin hyvä idea, että kestää vielä tänäkin talvena. Siispä purkkivarastoon. Muutaman ison hedelmäpiltin syömisen jälkeen oli kasassa tarvittava määrä tyhjiä purkkeja.


Laitoin niihin merisuolaa ja vettä. En tiedä, johtuneeko kosteasta syksystä, mutta ainakin meillä on niin kylmä, ettei kasvattamisesta tahtonut tulla mitään. Kylmyydestä ennenkin kärsineenä, on meillä lämpöpuhallin. Se pyörimään, lisää vettä kuppeihin ja johan alkoi tapahtua.

Kun suolaa oli muodostunut reippaasti ja purkkien pohjat olivat kuivat, liimasin ne kuumaliimalla kolmion muotoon. Ledit sisälle, vähän muotonauhaa ympärille ja koristeeksi vielä muutama havunoksa ja marja. Kerrostaloparvekkeen lumilyhty on valmis. Kaunis, eikö totta?

4 kommenttia:

 1. Tosi nätin lyhdyn olet tehnyt

  VastaaPoista
 2. Aivan upea ja tunnelmallinen. Ja ennen kaikkea säilyttää jotenkin sen lumilyhtyjen himmeän ja rauhallisen valon. Miten kauan tuossa suolan kasvatuksessa menee? Vieläköhän ehtisi jouluksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla meni kaikkien vaikeuksien kanssa pari viikkoa, joten hyvin ehtii. Kannattaa olla tarkkana siitä, että purkit todellakin on kuivat ennen kuin kääntelee. Kasvanut suola ei kestä vettä. Eli maltti on valttia!

   Poista