lauantai 21. marraskuuta 2015

Tyttöjen nimpparit

Molempien tyttärieni nimipäivät osuvat tähän samaan ajankohtaan. Elisan päivää vietettiin 19.11 ja Siljaa juhlitaan huomenna. Koska molemmat asuvat jo omillaan, yhdessä poikaystäviensä kanssa, päätimme juhlistaa niitä yhdessä tänään lauantaina, kun saamme koko perheen yhtäaikaa koolle. Kätevää.


Virkkasin Silmukan ytimestä elokuun haasteeseen omppukoreja. Ohjeet näihin löydät täältä. Jo silloin ajattelin tyttäriäni ja tätä päivää. Päätin täyttää ne kaikella mukavalla.

Ajattelin hemmotella tyttöjä ihanilla pesutarvikkeilla. Ensinnä lisäsin molepiin saippuoita. Hajuja poistavaa kahvisaippuaa keittiöön ja ihoa hellivää kaura-hunaja-sheavoisaippuaa kylppäriin. Näistä olen kertonutkin jo aiemmin. Saippuaa tehostamaan virkkasin Dropsin puuvillaa ja pellavaa sisältävästä langasta pesulaput. Idean näihin sain Tuulia designin sivuilta, ohjeesta Pellavainen pesusieni. Tein tytöille toisen puolen mustaksi, sillä heidän kohdallaan meikit sotkevat kasvopyyhkeet nopeasti ja ajattelin, josko mustaan ne hukkuisivat sen verran, etteivät pesusienet koko ajan näyttäisi ihan kamalalta. Tottakai sienet itsessäänkin ovat pestäviä. Ja tein sitten samanlaisen itsellenikin. (Hyödynsin ideaa myös omaan keittiööni, tiskirätin kaveriksi tein tiskisienen.


Meillä käytetään paljon myös nestemäistä saippuaa. Tyttöjä ajatellen hain Ohlsonilta kaksi pinkkiä saippuapulloa, meille kaivoin kaapista vanhan, ikeasta joskus hankitun. Saippuan perusohjeen otin täältä. Minun saippuaani tuli

2 dl raastettua saippuaa
2 rkl Dr Bronner's 18-14-1 teepuusaippuaa
2 l kiehutettua, kuumahkoa vettä
2 rkl kookosöljyä
40 tippaa eteeristä limettiöljyä

Ja tekeminen oli helppoa. Sekoitin keskenään kaikki muut aineet paitsi eteerisen öljyn, lisäsin sen huoneenlämpöiseen saippuaan pullotusvaiheessa. Ja täytyy myöntää, kyllä hemmottelee käsiä! Tähän kannattaa käyttää saippuoiden jämiä, jos niitä on. Ja tästä satsista jäi vielä vajaan litran verran täyttöjä ajatellen.


Mutta luonnollisesti tytöt ovat erilaisia ja molemmilla on omia juttujansa, joten eihän lahjatkaan voi olla aivan samanlaiset. Tarvitaan vielä jotain spessua. Elisa odottaa vauvaa. Bongasin Hyvää oloa luonnosta -kirjasta raskausarpia häivyttävän voiteen. Siihen tuli vichyä, kaakaovoita, mehiläisvahaa, kookos- ja helokkiöljyä. Eteerisinä öljyinä käytin ylang ylangia, mandariinia ja sitruunaa. Saas nähdä mitä tyttö tykkää.


Siljalle puolestaan on aina tullut herkästi näppyjä. Olen joskus monistanut itselleni (luultavasti kirjasta Luonnollista kauneutta) ohjeen finnigeelin tekoon ja nyt sitä sitten tein. Ensin perusgeeliä glyseriinistä, ksantaanikumista, vedestä ja säilöntäaineesta. Siihen sekoitin aloe veraa, taikapähkinävettä ja eteeristä teepuuöljyä. Toivottavasti tehoaa.

Mukaan lahjaan kuului vielä palkinnoksi saamani Coolstuffin lahjakortit molemmille. Voivat sitten ostella hassuuksia itselleen tai kavereilleen. Ja 80 lampun parvekekynttilät. Ja joulukalenterit, mutta niistä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti