torstai 27. lokakuuta 2016

Roosa syöpä

Asiat ovat menneen kesän aikana muuttuneet merkittävästi monella tapaa. Jatkuva huono oloni ja vetämättömyyteni ovat saaneet ihan oikean, lääketieteellisen diagnoosin. Syöpäni on roihahtanut liekkeihin. Metastaaseja löytyy ainakin keuhkoista ja maksasta, eikä niille ole enää hoitokeinoa. Minut onkin siirretty saattokotiin, nykyisin kortteeraan Karinakodissa, Turun Hirvensalossa.

Samalla kaikki ajatelmani tästä syksystä ja tulevaisuudesta ovat menneet uusiksi. Sehän on siis vain luonnollista, mutta älkääpä siis ihmetelkö jälkijättöisyyttäni. Roosa-nauha -päivää vietettiin jo perjantaina 14.10. mutta olin silloin tyksissä. Kampanja on kuitenkin vielä käynnissä aina 31.10. saakka, joten...Tein ihan oman setin Roosa-nauhoja. Kyllä minulla tietenkin virallinen MM:n suunnittelema nauhakin on, mutta nämä tilattuina menevät eteenpäin. Paketissa on ensimmäisenä rintaneula, sitten korvikset ja lopuksi avainrengas. Mallit olen ottanut täältä Naztazian sivuilta. Lankana rintaneulassa 7 veljestä koukulla 4. Kiinnitystä varten ompelin rusettiin kiinni korupohjan. Korviksissa lankana oli Esito ja koukkuna 2,5. Ihan tavalliset nikkelittömät koukut ja avainrenkaassa taas seiskaveikkaa koukulla 3.  Voihan vaaleanpunainen.

Itse asiassa rusetteja on montaa eri väriä, joista jokainen merkitsee eri asioita. Keltaisista nauhoista olenkin jo puhunut, mutta liitän tähän tällaisen isomman kuvan. Esimerkiksi nyt kun alkaa movember, nousevat turkoosit nauhat ajankohtaiseksi.

Kuva sivustolta etsy.com

Saisikohan noista ruseteista "kunniamerkkirivistön", vähän niin kuin mitaleista. Minä saisin jonoon jo ainakin pinkin, vihreän ja valkoisen rusetin =)

Pari sanaa vielä Karinakodista. Paikka on mahtava, lämminhenkinen ja kaikin puolin nimensä veroinen. Hoitajilla on aina aikaa jutella, on rauhaa tai seuraa. Sana saattohoito on todellakin sisäistetty ja tunnen itseni ihan oikeaksi ihmiseksi, vaikka vakavasti sairas olenkin.


Näkymä ikkunastani on hulppea. Tässä toteutui myös pitkäaikainen haaveeni saada asua meren rannalla. Pihalla toimiani seuraa päivittäin talitinttiyhdyskunta ja tällaisiakin ikkunani takaa löytyy miltei päivittäin.


Tässä paikassa on jotain niin maagisen upeata, ilmapiiriltään ja hengeltään, että sitä on vaikea sanoin kuvailla. On aivan mahtavaa, että tällaisia paikkoja on olemassa. Pidän itseäni todella onnekkaana, kun saan olla täällä lääketieteellisen avun saavutettavissa 24/7 varstoimassa itseeni rauhaa, tyyneyttä ja rakkautta. En yleensä tällaista tee, mutta jotta lssy:n toiminta olisi jatkossakin turvattua, löydät näiltä sivulta varmasti sinulle tai yhteisöllesi oivan keinon autaa ja olla mukana tämän inhottavan taudin voittamisessa.


3 kommenttia:

 1. Mitenkä voisin olla sulle tukena....sitä tässä mietin. Laitan käteni ristiin ja pyydän Taivaan Isältä voimia joka päivälle. Olen seurannut tätä tautia melko läheltä, voimia sinulle.
  Hyvä kun olet päässyt noin kauniiseen kotiin ja katsella komeita maisemia.

  VastaaPoista
 2. Voi mikä uutinen, jätti ihan sanattomaksi. Elämän yllätyksellisyys on niin pysäyttävää. Ihmettelin hiljaisempaa blogia, mutta ajattelin sinun olevan kiireisempi lapsenlapsen kanssa. Tätä en osannut odottaa. Voimia ja lämmin halaus Belgiasta.

  VastaaPoista
 3. Kaunis paikka, kauniit maisemat. Kaunis sinä, minä myös toivon sinulle kaikkea hyvää ja aikaa rakkaittesi kanssa.

  VastaaPoista