lauantai 28. toukokuuta 2016

Siivouspäivän hellesoppaa

Tänään voit bongata kirppiksen ihan mistä tahansa. Tänään on nimittäin siivouspäivä; päivä, jota on vietetty kierrättämisen, kirppisten, vanhojen tavaroiden ja uudenlaisen kaupunkikulttuurin syntymisen ja olemassaolon juhlana jo vuodesta 2012. Turussa näytti nettisivujen kautta olevan 285 tänään auki olevaa pikkukirppistä. Käyppä kurkkaamassa, mistä löytyy sinun lähimmät kirppikset.


Kirppareita on mukava kiertää. Varsinkin nyt, kun olemme tänne meillekin hommanneet vauvan tarvikkeita, olemme säästäneen satoja euroja kirpparien ansiosta. Samalla tulee hyvä mieli, kun ei tarvitse uutta ostaa. Ja vauvan tavaroiden käyttökaaren aika on niin lyhyt, että usein ne ovat aivan uuden veroisia. Muutama esimerkki: Pinnasänky, uudenveroinen, Brio, 14 €; itkuhälyttimet musiikilla ja etäisyystoiminnolla ovh 179 - 30 €; leikkimatto, Tiny Love Kick n Play, ovh 79 - 5,90€ sitteri 5€, puuttuvat osat tripp trappeihin 5€ jne. Kirpparit ovat kivoja!

Mutta tänään en pääsekään itse kiertelemään. Oon senverran mahatautinen, että kotihommiksi jää mun siivoilut. No, toisaalta nyt kun on vauveliinin ristiäiset parin viikon päästä, niin eiköhän sellainen perusteellisempi kevät-/kesäsiivo olekin ihan paikallaan. Mutta seuraavaan siivouspäivään osallistun varmasti. Sitä vietetään 27.8.2016.

Ja koska on niin kuuma, haluan nauttia lounaani suolaisena ja kevyenä. Tällaisena.


Annan hellesoppa

1 iso kurkku
2 avocadoa
2 valkosipulin kynttä
kourallinen tuoretta minttua
1 sitruunan mehu
n. 4 dl vettä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Surrauta blenderissä kaikki ainekset sekaisin. pistä kylmään tekeytymään ainakin pariksi tunniksi. Tarkista suolaisuus, soppa saa olla suolainen. Voit myös lisätä siihen esim. Turkkilaista jugurttia, krutonkeja, halloumi- tai fetakuutioita, miksei vaikkapa leipäjuustoa.


Minun mandalanikin edistyy huimaa vauhtia. Isompi mandalani, jota teen siis Parisista koukulla 5 on nyt 11 viikon vaiheessa. Kuvassa on taas suhteita antamassa Fiskarsin sakset. Tätä pienempää aloitin jokunen viikko sitten, kun tyttäreni ihastuivat omaani. Tätä teen Baby Merinosta koukulla 3,5. Olen nyt 6 viikon lopussa. Ja langat odottavat vielä kolmanteen, sillä täytyyhän molempien tyttärien saada omansa.


1 kommentti: