perjantai 9. syyskuuta 2016

Taistele syöpää vastaan

Viimeiset pari viikkoa olen kulkenut kuin unessa. Paljon on tapahtunut, mutta minun sokeritasapainoni heilahti tosi korkealle. Olen nyt saanut hilattua sitä alemmas - eilinen meni jo vain yksillä päikkäreillä! Minulla olisi ollut monta kivaa asiaa, mutta osittainen kooste.

Tänään vietetään Taistele syöpää vastaan -päivää. Kaikilla meillä on joku tuttu tai tutuntuttu, joka tälläkin hetkellä käy sotaa sisällään myllertäviä mutaatiosoluja vastaan. Onneksi syöpähoidoissa tehdään koko ajan edistysaskeleita, mutta kääntöpuolella sairastumisprosentit kasvavat koko ajan. Tällä hetkellä sairastamassani rintasyövässä sairastumisprosentti on Suomessa 8% luokkaa. Näistä kuitenkin 80% ovat voimissaan vielä viiden vuoden kuluttua.


Erilaisia vertaistukiryhmiäkin löytyy useita. Yksi niistä on Siskot - syöpäkuntoutujat ry. Sieltä löytyy toimintaa joka lähtöön ja vinkkinä Helsingissä Hotelli Haagassa vietetään 17.9 Siskopäivää. Yksi heidän projekteistaan on Et ole yksin - Siskorusettisukat. Ystävättäreni, joka on tukenut minua valtavasti koko tämän matkan aikana, löytänee postilaatikostaan rekonstruktioleikkauksesta tänään kotiutuessaan tällaisen paketin....


Asia, jota olisin halunnut käsitellä ajallaan on Paralympialaiset. Mutta vielä ehtii jännäämään Suomen kilpailijoita. Mukana on kovatasoinen joukkue ja mitalit eivät todellakaan ole mahdottomuus! Itselleni jännintä on jousiammunta, mutta kisaohjelman näet kokonaisuudessaan tästä. Nyt kotikatsomot kannustamaan!


Tiistaina alkoi kuukauden mittainen Vie vanhus ulos -kampanja. Ikäinstituutin isännöimässä ja Presidentti Sauli Niinistön suojelemassa kampanjassa pyritään lisäämään ulkoilumahdollisuuksia varsinkin niillä ikäihmisillä, joiden liikuntakyky on alentunut. Sivustolta löytyy lista myös sellaisista palvelutaloista, jotka mieluusti ottavat ulkoiluhenkisiä ihmisiä vanhustensa seuraksi.


Perheen parissa vietimme viime viikolla mahtavan "kaikki kotona" -päivän. Juhlistimme nuorimmaisen turvallista kotiinpaluuta Interraililta, sekä meidän hääpäiväämme. Söimme hyvin, kippasimme inkivääri-kurkkusangrialla ja kävimme selostuksineen läpi ne 1000 ja 1 kuvaa, jotka valokuvaamista harrastava tyttäreni oli matkaltaan ottanut. Ja isäntää muistin jälleen uusilla villasukilla... Niitä hän aina vaan toivoo ♥ Lankana Novitan Isoveli ja puikkoina 5. Kotikäyttöön.


Yksi ihanimmista lomakohteistamme on ollut Azorit. Olimme siellä juuri ennen turistirysää - rantabulevardilta ei löytynyt autoliikkeitä ja vuorenrinteen pikkukaupoissa ei tiedetty mikä on visa. Siellä oli hortensioita, valtavasti hortensioita. Siis kaiken muun ihanan lisäksi. Mieheni muisti minua hortensialla ♥
2 kommenttia:

  1. Kiitos Anna <3

    Sirpa

    VastaaPoista
  2. Kyllä toi syöpä on meidän perhettä kans koetellut. Ei ole helppo sairaus eikä kiva seurata sen kulkua.
    Onnea teidän juhlille !

    VastaaPoista